Konyha

Soproni babos-almás rétes

Édes, fahéjas almás finomság, melynek a bab omlóssága adja meg az igazi textúráját!

A bab szó hallatán nem szabad megijednünk, édesre fűszerezve tökéletesen utánozza a gesztenyét! Összekeverjük a nedves hozzávalókat. A tésztát jól dolgozzuk ki, teljesen egynemű végeredményre van szükségünk. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A legnehezebb rész most vár ránk: papírvékonyra kell nyújtanunk a tésztát! Ehhez trükköket a Harrer házaspár mutat! A rétesünket megtöltjük, majd készre sütjük.

Hozzávalók:

Rétestészta (1 rúd)

25 dkg liszt

1 dl langyos víz

2 cl olaj

1 tojás

csipet só

A töltelékhez:

1-1,5 kg alma

25 dkg főtt apró szemű világos színű bab

10 dkg cukor

25 dkg tejföl

1 tk fahéj

1 db citrom leve és héja

5 dkg vaj

10 dkg zsemlemorzsa

5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Teljes adások a Médiaklikken!