×

Konyha

Tormás főtt marhanyelv aszpikban

Ínycsiklandozó hidegtál a Főmenü konyhájából!

Elkészítés:
A füstölt marhanyelvet sós vízben, babérlevéllel, csillagánizzsal, borssal 3-4 órán át főzzük. Ha már a villa könnyedén belecsúszik, akkor kivesszük a vízből, és a nyelvet meghámozzunk. Hűtőbe rakjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe tesszük, majd a felforralt alapléhez adjuk, alaposan feloldjuk benne. A tojásokat megfőzzük, karikára vágjuk. A lehűlt nyelvet felszeleteljük. A tormakrémhez a tejből, tejszínből, lisztből és a vaj feléből besamelt készítünk. Az ecetes tormát kifacsarjuk, lecsöpögtetjük, torma gyökeret lereszeljük és belekeverjük. A tormát a vaj másik felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt besamelt és jól összekeverjük. Szilikonformába rendezzük a nyelv, gomba és tojás szeleteket, a zsenge borsót. A szeletek közé habzsákból tormakrémet nyomunk. A formát végül feltöltjük a zselatinos alaplével. Hűtőben megdermesztjük.

Hozzávalók:
Füstölt marhanyelv 1 db
Fokhagyma 1 fej
Marha alaplé 1 liter
Zselatin 14 lap
Tojás 4 db
Torma gyökér 1 db
Zsenge borsó 100 gr
Champignon gomba 200 gr
Vaj 200 gr
Liszt 50 gr
Tej 250 ml
Tejszín 250 ml
Ecetes torma 150 gr
Só, bors, csillagánizs,
borókabogyó, babérlevél

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!