Konyha

Édes paradicsomos káposzta pikáns raguval

Marcsi egyik kedvenc receptjét készíti el, ami nem más mint a kacsaaprólékos paradicsomos káposzta!

Ismét egy megosztó étel készül, ez pedig a paradicsomos káposzta. Aki szereti sosem tud betelni vele, a másik tábor pedig ránézni sem bír. Ezúttal Marcsi különleges módon, kacsaaprólékos raguval főzi egybe kedvenc fogását!

Megpucoljuk a hagymát, előkészítjük az aprólékot, majd az üvegesre pirított hagymára rádobjuk. Felöntjük vízzel és majdnem készre főzzük. A káposztát vékonyra vágjuk, lábosba tesszük, megcukrozzuk, felöntjük paradicsomlével és ugyanannyi vízzel. Figyeljünk rá, hogy a káposztát ne lepje el teljesen a lé, mert akkor a végeredmény túl híg lesz. A majdnem készre főtt káposztára ráöntjük a ragunkat és összefőzzük őket. Paprikával rántást készítünk a sűrítéshez. Következik a kóstolás! Ha ellenőriztük az ízeket, forraljunk egyet rajta és már tálalhatjuk is!

Hozzávalók:

0,5 kg kacsaaprólék (nyak, szárny, zúza)

1 fej hagyma

1 ek. kacsazsír

1 kisebb fej káposzta

3 ek. cukor

8 dl házi paradicsomlé

8 dl víz

Paradicsomszósz:

1 ek. kacsazsír

2 ek. liszt

1 ek. cukor

1 tk. fűszerpaprika

5 dl házi paradicsomlé

Teljes adások a Médiaklikken!