×

Konyha

Kelt rétes a nagymama receptje alapján

A citrom és vanília ellenállhatatlan illata mindenkit az asztal köré csábít!

A rác rétes kezdő konyhatündérek számára is tökéletes megoldás, nem lehet elrontani, a siker garantált! Az összedolgozott tésztát hagyjuk megkelni. Ezalatt elkészítjük a túrós édes tölteléket. A tésztánkat elfelezzük, egyszerre csak a felét nyújtjuk. A rétesünket gazdagon megtöltjük, majd feltekerjük és készre sütjük.

Hozzávalók:

A tésztához:

5 dkg élesztő

2 ek. kristálycukor

1,5 dl kefir vagy aludttej

3 tojássárgája

3 dl tej

kb. 60 dkg liszt

1 citrom reszelt héja

1 tk. vaníliakivonat

A töltelékhez:

1,5 kg túró

3 tojássárgája

2 tk. vaníliakivonat

1 citrom reszelt héja

ízlés szerint cukor

a kenéshez 1 egész tojás

Teljes adások a Médiaklikken!