×

Konyha

Házi agnolotti juhtúróval és burgonyával

Olaszos tészta, friss, magyar ízekkel kombinálva a tavasz jegyében!

Pesti István séf készít egyedi finomságot a konyhában. Az étel alapját, a tésztát előre készítsük el, hogy legyen ideje pihenni. Akár egy estét is állhat, másnap pedig készülhet az ebéd! A héjában sült burgonyát áttörjük, majd beletesszük az olvasztott vajat és megfűszerezzük. Vékonyra nyújtjuk a pihentetett tésztánkat, és már jöhet is a töltés! Két töltelék között két ujjnyi távolságot tartsunk, itt fogjuk lezárni a falatkákat. Ezután elkészítjük a mártást is, melyet ízlés szerint variálhatunk. A tésztát lobogó vízben készre főzzük, majd rögtön leöntjük szósszal, végül kedvünk szerint díszítjük.

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg finomliszt

5 tojássárgája

1 egész tojás

3 dkg olvasztott vaj főzés után

1 tojás kenéshez

Töltelék:

50 dkg sóágyon sült burgonya

15 dkg pecorino

30 dkg juhtúró

2 dkg olvasztott vaj

A tálaláshoz:

5 dl író

zöldolaj

lardo

turbolya

kapor

Köret:

20 dkg vajban és vízben párolt japán csicsóka

15 dkg téli rókagomba

bors

Teljes adások a Médiaklikken!