Elkészítés:
A fej fokhagymát 160 fokos sütőben, alufóliába csavarva puhára sütjük és félretesszük.
Négy padlizsánt 230 fokos s ütőben, egészben ropogósra sütünk, kb. 30-40 perc alatt. 1 db padlizsánt faszénen grillezünk egészben, szinte feketére, ropogósra! Egy padlizsánt meghámozunk, 1 cm-es szeletekre vágjuk hosszában és serpenyőben pirítjuk aranyszínűre, egyúttal puhára.
Közben a dresszinghez a mézet, mustárt, ecetet kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a citrusok levét, alaposan elkeverjük és félre is tehetjük a hűtőbe tálalásig.
Ha kész a három különböző padlizsán, a pirítottat kockákra vágjuk, a többinek a héjából kikaparjuk a húst, amit szintén kockákra vágunk.
A mustárt, citromlevet, olívát és a sült fokhagymát villával összekeverjük, és a padlizsánhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor egy tálba kanalazzuk a vászolyi sajtkrémet, majd rá a padlizsán tatárt. Tetejére citrusos dresszingbe átforgatott saláta leveleket teszünk, majd bőségesen meghintjük napraforgó maggal.
Hozzávalók:
Padlizsán 6 db
Fokhagyma 1 fej
Olívaolaj 1-1.5 dl
Mustár, dijoni 1-2 ek
Citromlé kb. 1 db citromból
Vászolyi sajtkrém kb. 5-6 ek
Saláta vegyesen 4-5 marék
Napraforgó mag, pirítva 1 marék
Frissen őrölt bors
Só
Citrusdresszing :
Dijoni mustár 2 ek
Méz 2 ek
Calamansi ecet 3-4 ek
Bergamott olaj 0.5 dl
Citrom leve 1 db
Lime leve 2 db







