×

Konyha

Sültpaprikás málnakrémes eckler-fánk

Bátran keverjük az ízeket!

Elkészítés:
Fánk:
A vízbe belerakjuk a cukrot és a sót, felforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt, mehet bele a liszt. Kevergetve addig főzzük, míg teljesen sima lesz és elválik az edény falától. A tűzről lehúzva egyenként beledolgozunk 6 db tojást. A masszát habzsákba töltjük, sütőpapírra nyomunk 5 cm-es csíkokat. A maradék 1 db tojást felverjük, megkenjük vele a fánkokat. Alul-fölül sütés 220 fokon 5 percig, majd a sütőt 180 fokra visszavéve 20-25 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, elzárjuk a sütőt,és résnyire nyitva a sütőajtót még 15 percig szárítjuk. A kihűlt fánkokat megtöltjük a krémmel, és vékonyan meglocsoljuk az olvasztott fehércsokival.

Krém:
A kápia paprikákat 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük, majd nejlonzacskóban pihentetjük pár percig, ezután könnyedén lehúzzuk a héjukat. A magját eltávolítjuk. A málnát egy evőkanál cukorral megpároljuk, belekeverjük a sültpaprika húsát és szűrőn átpasszírozzuk. A zselatinport belekeverjük a vízbe, állni hagyjuk, amíg meg nem duzzad, felszívja a vizet.
A tojást és a tojássárgáját a cukorral, citromlével összekeverjük, vízgőz fölött addig verjük, míg duplájára nő, és eléri a 80 fokot. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a zselatint, a vanília kivonatot és a paprika-málna pürét. A tejszínt habbá verjük és hozzáforgatjuk. Habzsákba tesszük, hűtjük.

Hozzávalók:
Égetett tészta:
liszt 150 gr
vaj 150 gr
tojás 7 db
víz 300 ml
cukor 1 ek
só 1 csipet

Krém: 4 db
víz 60 ml
zselatin por 7 gr
egész tojás 1 db
tojássárgája 4 db
kristálycukor 150 gr
citromlé 3 ek
málna 250 rg
kápia paprika 150 gr
habtejszín 500 ml
vanília kivonat 1 ek
vaníliás cukor 1 ek

Díszítés:
fehér csoki 150 gr

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!