×

Konyha

Tökös lecsó mangalica szalonnával, sült debrecenivel

Ugye mások szájában is összefutott a nyál?

Elkészítés:
A kápia paprikáról és a paradicsomokról kézi lángszóróval leégetjük a héjat, majd félretesszük.
A mangalica szalonna nagyobbik részét 1 cm-es kockákra vágjuk és kipirítjuk, leszűrjük, szintén félretesszük.
A salottahagymát félbe, majd félfőre vágjuk és olíva olajon megpirítjuk a vékonyra szelt fokhagymával együtt. Rádobjuk a háromszögekre vágott TV paprikát, szintén háromszögekre vágott, héj nélküli kápia paprikát és az ökörszív paradicsom felét kockákra vágva. Meghintjük fűszerpaprikával és alapot főzünk belőle.
Közben a vajtököt is megpucoljuk, magját kikaparjuk és a tökhúst feldaraboljuk. Forró serpenyőben egy csipet sóval ressre pirítjuk külön, amit majd a végén forgatunk a lecsóhoz.
Ha a paprika ressre párolódott, hozzá adhatjuk a koktél paradicsomot és a maradék ökörszív paradicsomot.
Tálaláskor 4 perces lágy tojást teszünk a közepére és kész is a vegetáriánus paprikás fogás.
A nem vegetáriánusoknak teszünk még a tetejére sült debreceni kolbászt. Az igazi gourmék hajszál vékony füstölt mangalica szalonnával is letakarhatják, mintha csak egy könnyű fátyol volna.

Hozzávalók:
TV paprika 5-6 db
Kápia paprika 2 db
Ökörszív paradicsom 3 db
Koktél paradicsom, édes 30 szem
Vajtök 1 kisebb db
Salottahagyma 4-5 db
Fokhagyma 2-3 gerezd
Fűszerpaprika 3-4 ek
Debreceni kolbász, kiváló minőségű 4 db
Tojás 4 db
Mangalica szalonna, füstölt 20 dkg
Mangalica szalonna, vékonyra szelve 4-8 szelet kb. 10-15 cm-es szeletek
Olíva olaj

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!