Hozzávalók
- 8 darab tojás
- 1 evőkanál reszelt parmezánsajt
- 1/2 evőkanál só
- őrölt fekete bors
Képünk illusztráció. Fotó: Pexels/CCO License
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Tegyünk sütőpapírt a tepsi aljára.
Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Óvatosan bánjunk a sárgájával, hogy egészben, egyben maradjanak. A tojásfehérjét tegyük egy tiszta edénybe és kézimixer segítségével közepes erősségen verjünk habot belőle – ne túl keményet, de azért olyat, ami formázható, nem folyik szét. Egy spatula vagy nagyobb kanál segítségével keverjük el a fehérjehabba a parmezánsajtot és a sót. Óvatosan, hogy ne essen szét.
Kanalazzuk óvatosan az így elkészült fehérjehabot a sütőpapírra, egymástól távolabb. Körülbelül tükörtojás nagyságúakat, és nyolc darabot, persze. Mindegyik közepébe csináljunk egy kisebb mélyedést a kanál hátuljával. Óvatosan tegyünk mindegyik közepébe egy-egy tojássárgáját.
Hogy krémes legyen a sárgája, süssük a sütőben körülbelül 15 percig. Ellenőrizzük, hogy olyan állagú legyen a tojássárgája, amilyenre szeretnénk. A lágyabb sárgájához például elegendő 8–10 perc sütés.
Tálalás előtt még sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint. Melegen szervírozzuk. Köretnek friss zöldségeket, paradicsomot, paprikát, póréhagymát javaslunk.