Illusztráció (Fotó: Unsplash)
Hozzávalók – 4-5 adag:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 közepes tojás
4 dl tejföl
60 dkg magozott cseresznye
csipet só
tálaláshoz 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Mérd ki a cukrot és a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, majd egy másik edényben keverd össze a tejfölt és a tojást. Ha ezzel megvagy, borítsd a lisztes tál tartalmához, alaposan dolgozd el, majd szórj bele egy csipet sót. A tésztád ezzel meg is van. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, öntsd bele a masszát, majd szórd rá a tetejére a cseresznyét. Megbolondíthatod egy kis mandulaforgáccsal vagy fehércsoki-reszelékkel is, de nem muszáj.
Told be előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd készre 20-25 perc alatt. Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, ha édesebben szeretitek, de enélkül is mennyei finomság!