×

Konyha

Gyors és laktató saláta a rohanós hétköznapokra

Kiváló vacsora lehet ez a tésztás tonhal saláta. Ráadásul nem kell miatta órákig főzni a konyhában, pár perc alatt összedobható. Bár saláta, de a tészta miatt mégis laktató.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Egy gyors saláta mindig jól jön. Ezt a változatot azért szeretjük, mert laktató, gyors és minden alapanyagot előre meg lehet venni hozzá. Így, amikor haza érünk csak elővesszük a hozzávalókat és össze dobjuk. Perceken belül kiadós vacsora lehet az ebédlő asztalon.

Használhatunk hozzá kész, zacskós salátát is, de összeállíthatjuk mi magunk is, ízlésünk szerint.

Majdnem minden salátaféle remekül illik ebbe az ételbe.

Használhatunk hagyományos tésztát penne, masni, kagyló, fodros kocka, csavart vagy ízlésünk szerint bármilyen tésztát.

Hozzávalók:
3 olívaolajos tonhal konzerv,
fél csomag tészta,
fél szál kígyóuborka,
fél fej jégsaláta,
5-6 levél fodros saláta,
5-6 darab koktélparadicsom,
majonéz,
egy csokor snidling,
2 evőkanál olívaolaj,
Pár csepp citromlé.

Elkészítése:
A tésztát sós vízben puhára főzzük.
A zöldségeket felaprítjuk és egy salátás tálba tesszük.
Rátesszük a tonhalkonzervet a levével együtt.
Rátesszük a kifőtt, kihűlt tésztát és összekeverjük.
Összekeverjük az olívaolajat a pár csepp citromlével és ráöntjük a salátára.
Miután összekeverjük a saláta tetejére majonézt öntünk.