×

Konyha

Négy szuperétel, ami még fogyaszt is

Egyes zöldségek és gyümölcsök azontúl, hogy egészségesek, még zsírégető hatással is rendelkeznek. Ezek a negatív kalóriás ételeknek, mert minél többet eszel belőlük, annál többet fogysz.

A negatív kalóriás ételeknek az a titkuk, hogy a gyomornak több energiát kell elégetni, hogy megeméssze őket, mint amennyi kalóriát tartalmaznak. Ráadásul így még hatékonyabban lehet kinyerni belőlük a rostokat, a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Lássuk a nyár négy kedvenc zsírégető ételét.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Áfonya
Az áfonyában található pektin, csersav, illetve rengeteg antioxidáns méregtelenítő hatású, segíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, így ez a leghatékonyabb fogyasztó gyümölcs.

Ananász
Az ananász köztudottan zsírégető gyümölcs a benne található magas fehérjebontó bromelin enzimeknek és a savasságának köszönhetően. Emellett pedig magas kálium tartalma segít megszabadulni a fölösleges víztől a szervezetben.

Uborka
Az uborka 70 százaléka víz, így ez a legnagyobb víztartalmú zöldség. A hidratálás pedig, mint tudjuk, az egyik legfontosabb alapköve a fogyásnak. Fontos, hogy héjával együtt fogyasszuk, mert abban találhatók a fontos rostanyagok és vitaminok.

Spárga
A zöld spárga tele van C-vitaminnal, magas kálium tartalma pedig vízhajtó hatású. A spárga emellett még nagyon lakató is, így nem maradunk éhesek utána.