Konyha

Ázott már el a piskótád alja?

Néhány egyszerű és apró konyhai trükköt ajánlunk, hogy könnyebb legyet a sütés vagy éppen a főzés.

Ha sütöttél már tortát, feltehetőleg legalább egyszer már előfordult veled, hogy annak az alja, azaz a piskóta átázott. Ez gyakran előfordul, azonban most kapsz tőlünk egy módszert, hogy a jövőben elkerüld ezt a kellemetlenséget.
Tulajdonképpen egyszerű fizika az egész, mert egy olyan réteget kell a piskótán csinálnod, ami nem engedi át a nedvességet. Használj sütőpapírt a piskóta alá és addig süsd, míg ropogós nem lesz. Ezután pedig kenj a piskóta lapra felvert tojást és így süsd 6-8 percig. Ez nem rontja el az ízét, viszont egy szigetelő réteget képez, ami nem ereszti át a nedvességet. Ugyanezt a réteget csokoládéval is meg tudod csinálni, ami több fajta tortához remek ízt is kölcsönöz. Fontos, hogy mindkét esetben addig kell várnod, míg az átázást gátló réteg megszárad, csak ezután kezdj el dolgozni a süteménnyel.

Illusztráció (Fotó: Unsplash)