Hozzávalók:
- 30 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 4 teáskanál zselatin
- 5 evőkanál porcukor
- 25–30 dkg étcsokoládé
- víz
Először is tegyük a túrót egy tálba. Reszeljük bele a citrom héját, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliakivonatot. Áztassuk a zselatint körülbelül fél deciliter vízbe, és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezek után olvasszuk meg, és dolgozzuk össze a túróval. Ezt a masszát tegyük egy órára a hűtőbe, majd ha lejárt az idő, celofán segítségével formázzunk belőle rudakat.
Ezt követően helyezzük a rudakat egy zsírpapíros tálcára, és tegyük őket a mélyhűtőbe körülbelül 5-10 percre, hogy megdermedjenek. Mindaddig, amíg pihennek, kezdjük el megolvasztani az étcsokit (természetesen tejcsokit is lehet használni, ha azt valaki jobban szereti), amit temperálni fogunk, hogy a bevonat igazán finom és roppanós legyen.
Helyezzünk egy deszkára sütőpapírt, és egy teáskanál segítségével húzzunk olyan hosszú csokicsíkokat, amilyen hosszúak a túrórudak. A csíkokra ültessünk egy-egy rudat (ez lesz a túró rudi „talpa”). Olvasszuk meg az étcsokit körülbelül 40 fokosra, majd hideg vízben hűtsük vissza 27 fokra. Ezután melegítsük újra 32 fokosra (ezek a hőmérsékletek nagyon fontosak, így legyünk pontosak!), majd öntsük rá a rudakra, amik aztán mehetnek is a hűtőbe, fogyasztásig.