Konyha

Tortadíszítés könnyedén, látványosan és gyorsan

Tortát díszíteni nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre látszik. Saját kezűleg is készíthetsz könnyedén tökéletes és látványos tortákat. Mutatunk néhány trükköt, amellyel elkápráztathatod az ünnepeltet.

Tortát sütni különleges élmény a készítőjének, a kész kreáció pedig hatalmas örömet szerezhet az ünnepeltnek. Sokan azért nem mernek belevágni, mert úgy érzik, hogy a díszítése gondot okoz, és nem lenne vállalható a végeredmény. Pedig készíthetünk látványos tortát úgy is, ha épp nem vagyunk profi cukrászok.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Gyümölcs és csoki

A gyümölcs és csokoládé mindig nyerő párosítás a díszítésben is. Ráadásul ehhez a változathoz nem is kell a tortát nagy műgonddal bevonni és simára simítani a csokoládé bevonatot rajta. Csak öntsük a tetejére, hagyjuk lefolyni és már félúton is vagyunk. Mielőtt teljesen megdermedne a torta közepére helyezzük rá a gyümölcsöket. Lehet az áfonya, de bármilyen bogyós gyümölcs is megteszi, például eper, málna vagy fekete szeder, esetleg ribizli.

Gyümölcsök porcukorral

Ennél egyszerűbb díszítés talán nem is létezik. Még csak bevonni sem kell semmivel a tortát. Csak a tetejére, az egyik oldalára rendezzük a gyümölcsöket és megszórjuk porcukorra.

Cukorgolyók parádéja

Ehhez a díszítéshez a neked tetsző cukorgolyókra van szükséged. A tortát vond be olyan színű krémmel, amely passzol a cukorgolyókéhoz. Nem kell túl gondosnak lenned, maradhat egy kicsit egyenetlen a bevonat a cukorgolyók úgyis eltakarják. Szórd azokat körbe a torta tetejére, valamint a lábazatára, és kész is a díszítés.

Csak úgy hanyagul rákenve

Ha megfelelően hanyagul kened rá a tortára a bevonó krémet, az már önmagában is díszítés. Akármilyen színű krémmel működik, de fehérrel lesz igazán légies, habos és könnyed. Erre már díszítés nem is kell, mehetnek rá a születésnapi gyertyák.