×

Konyha

Készíts saját ételízesítőt

Számtalan ételízesítő kapható a boltokban por, kocka vagy éppen szárított zöldségek formájában. Van olyan, amely még adalékanyagokat is tartalmaz. Miért is ne készítenél sajátot?

Házi ételízesítőt készíteni nagyon egyszerű. Ráadásul több módszert is választhatsz hozzá – mi most a leggyorsabbat mutatjuk meg. Teheted levesekbe, szószokba, pácolhatsz vele, és akár a tojásrántottát is ízesítheted vele. Ha egy szebb befőttes üvegbe teszed, akkor akár ajándékba is adhatod.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Hozzávalók:
2 nagyobb sárgarépa,
1 nagyobb fehérrépa,
1 paszternák,
fél zellergumó,
2 közepes fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
1-2 evőkanál só.

Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb kockákra.
Tegyük késes aprítóba a sóval együtt.
Aprítsuk a legkisebb darabokra.
Tegyük alaposan kitisztított kisebb üvegekbe és fedjük le.
Hűvös helyen sokáig eláll, de felbontás után hűtőben érdemes tárolni.