Konyha

Csirkével töltött gombafejek

Ha egy igazán könnyű, alacsony kalóriatartalmú vacsorára vágyunk, a töltött, pirított gombafejeket érdemes kipróbálnunk. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a tölteléket kedvünk, ízlésünk szerint variálhatjuk.

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)

Hozzávalók

  • 8 db csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemell
  • olaj
  • 2 kaliforniai paprika
  • só, bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem

Elkészítés

Aprítsuk fel a hagymát, és egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olajon. Vágjuk kis kockákra a csirkét, majd adjuk a hagymához. Miközben sül, apróra vágjuk a gombafejek szárait és a paprikákat, majd beledobjuk őket a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis kakukkfűvel, egy csokor felaprított petrezselyemmel, és összepirítjuk az egészet. A gombafejeket megmossuk, sózzuk és borsozzuk, majd kis olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Végül belekanalazzuk a zöldséges-csirkés tölteléket, és melegen tálaljuk.