
Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)
Baklavát készíteni egyáltalán nem nehéz, pedig annak tűnhet. Túl sok hozzávalót sem igényel, így érdemes egy vasárnapi ebéd desszertjeként is elkészíteni.
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
10 dkg vaj
40 dkg darált dió
1 teáskanál fahéj
csipet szegfűszeg
1 citrom héja
2,5 dl víz
20 dkg cukor
12 dkg akácméz
vanília fagylalt
Elkészítése:
Kenjük ki a tepsi alját olvasztott vajjal. Tegyünk rá két réteslapot.
Kenjük meg vajjal, majd szórjunk rá darált diót.
Tegyünk rá két réteslapot és kenjük meg alaposan vajjal.
Rétegezzük legalább háromszor.
A tetejét is kenjük meg vajjal, majd vágjuk éles késsel kockákra.
180 fokon úgy 50 perc alatt süssük meg a süteményt.
A vizet, cukrot, mézet és a fűszereket keverjük össze és főzünk belőle szirupot.
Amikor kivesszük a sütőből a baklavát, öntsük rá egyenletesen a szirupot.
Tálaljuk vanília fagyival.