Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 dl tej
- fél evőkanál cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 600 g finomliszt
- 300 g vaj
- 50 g tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 30 dkg dió
- 5 dkg porcukor
- 80 dkg sárgabaracklekvár
- A csokimázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 70 ml habtejszín
- 7,5 dkg vaj
Elkészítés:
Tészta
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és futtassuk fel.
Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat, és gyorsan összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a sót, a tojássárgáját, és összedolgozzuk. Négy egyenlő nagyságú tésztát vágunk belőle. Letakarva egy órára a hűtőbe tesszük.
Közben fogjuk a tepsit, amiben sütni fogunk, és két sütőpapírt akkorára vágunk, mint az alja.
Ha az egy óra letelt, kivesszük az egyik tésztagombócot, és az egyik sütőpapírra helyezve kinyújtjuk. A kilógó széleket levágjuk. A tésztát a papíros oldalával lefelé a tepsibe tesszük.

fotó: MTVA
Töltelék
A diót elkeverjük a porcukorral. Ha az első tészta a tepsiben van, megkenjük a lekvár harmadával, és megszórjuk a cukros dió harmadával.
Kivesszük a második tésztát is a hűtőből, ugyanúgy kinyújtjuk, mint az elsőt, a papíron. A papírral felfelé a töltelékre tesszük, majd lehúzzuk róla a papírt.
Még kétszer így teszünk, a három rétegű töltelék tetejére az utolsó tésztalap kerüljön.
Hústűvel jól megszurkáljuk, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre.
Csokimáz
Egy edényt vízgőz fölé állítunk, beletesszük a csokit, a tejszínt és a vajat. Kevergetve összeolvasztjuk, majd a langyos sütemény tetejére öntjük.
1-2 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, majd hűtőbe tesszük.