×

Konyha

Cubano szendvics

Ha már unod a maradék halászlevet és töltött káposztát, próbáld ki ezt a szuper szendvicset!

Fotó: MTVA

Elkészítés:
A pác hozzávalót összekeverjük, a zöldfűszereket a fokhagymával tehetjük egy aprítógépbe is. A lapockát fűszerezzük: só, bors, őrölt köményt. A páccal leöntjük a húst és egy lezárható zacskóba tesszük egy éjszakára, de minimum 10 órára.

A pácolt húst kivesszük a marinádból és egy hőálló edényben, anélkül, hogy letakarnánk, a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percet. Aztán lejjebb vesszük a hőfokot 190 fokra és további 1,5-2 órát sütjük, amíg puha lesz, de még nem esik szét. Sütés közben kenegessük a kisülő szafttal folyamatosan a húst.

A szendvicshez a bagetteket félbevágjuk és a vágott felüket kenjük meg a vajjal, pirítsuk meg egy serpenyőben. Ezalatt hosszú szeletekre vágjuk a csemegeuborkát.
A sonkát és a szeletekre vágott sertéslapockát 1-2 percig pirítsuk egy serpenyőben, locsoljuk meg a szafttal, tegyük félre. A bacon-t is pirítsuk meg egy kicsit. A bagett egyik felére lefektetjük a sertéshúst, a sonkát, a bacon-t, az uborkát és a sajtot. A bagett másik felét belülről kenjük meg a mustárral, csukjuk össze a szendvicset. Kenjük meg a bagett külsejét is vajjal és egy (igazából 2, mert egy másikkal lesúlyozzuk a szendvicseket) serpenyőben süssük készre, amíg aranybarna nem lesz a külseje és megolvad a sajt. Salátával kínáljuk.

Hozzávalók:
Bagett 4 db
Vaj 6 ek
Swisscheese 12 szelet (Cheddar szerű, világos)
Sült sonka 12 szelet
Csemegeuborka (nagyszemű, édes) 12 db
Yellowmustard 4 ek
Mojo pácolt sertéslapocka, csont nélkül 1 db
Bacon 1 csomag

Pác (a lapockához)
Extra szűz olíva olaj 160 ml
Narancshéj 22 g
Narancslé 125 ml
Lime lé 125 ml
Koriander levél 160 g
Mentalevél 60 g
Fokhagyma, gerezd 7 db
Oregano, friss 1 ek
Őrölt kömény 2 ek
1 tk
Frissen őrölt feketebors 1 tk
Seréslapocka, egészben, csont nélkül, ehhez a mennyiségű páchoz 1.8-2.2 kg