×

Konyha

Szilveszteri falatok

Bár túl nagy szilveszteri partit idén nem rendezhetünk, de azért mégse szomorkodjunk az év utolsó napján. Feldobhatjuk a hangulatot az ételekkel is. Mutatunk néhány nagyon mulatságos megoldást.

Bár nem volt mindig túl vidám és könnyű ez az év, azért ettől függetlenül búcsúztathatjuk vidáman. A parti falatkák is lehetnek viccesek, ez is fokozhatja a hangulatot.

Virsli múmia

Fotó: shutterstock/Anastasia_Panait_

Sertést enni újévkor klasszikus szokás. Ugyanis a néphagyomány szerint akkor bizony szerencsénk lesz. Megtehetjük ezt virsli formájában is, amelyet múmiaként szervírozhatunk. A főtt virslit tekerjük félkész vajas tészta darabokkal. Főtt tojásfehérje és fekete szezámmag vagy feketebors lehet a szeme.

Epermikulás

Fotó: shutterstock/Anastasia_Panait_

Az egyik legszebb édes és egyben egészséges édesség szilveszterkor az epermikulás. Csak vágd ketté keresztbe. Az aljára tégy kemény tejszínhabot, majd helyezd rá a kalapját. A csúcsára ültess szintén tejszínhabból egy bojtot. Fekete szezámmaggal alkosd meg a szemét.

Habcsók hóember

Fotó: shutterstock/Julia Pajumae

A habcsók már önmagában is karácsonyi édesség. Tovább fokozhatod az élményt, ha hóembernek formázod sütés előtt. ez igen egyszerű, mert csak két golyót kell egymás tetejére formáznod.
Miután kihűlt gumicukorból készíthetsz neki sálat.

Vegakarácsonyfa

Fotó: shutterstock/dashtik

Amennyiben nem eszel húst, de sós falatra vágynál a pezsgőzés közben, akkor jól eshet egy uborkából, sajtból és répából készült harapnivaló. A répa lehet a csillag a karácsonyfán, az uborka maga a fa és egy falat sajt az alapja. Csak egy fogpiszkáló kell, amely mindezt megtartja.