Konyha

Prósza, feketeribizli ragu

Nagyon finom és olcsó, könnyű az elkészítése és el sem lehet rontani.

Elkészítés:

A kimért hozzávalókat egynemű masszává keverjük és kizsírozott tepsibe töltjük. A tetejét megszórjuk porcukorral és 170-180 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük, azaz megvárjuk, amíg a széle egy kicsit karamellizálódik és már nincs a tésztának remegése.
Feketeribizli (lehet mirelit, akkor kiengedve, lecsöpögtetve) 0,5 kg
Kristálycukor 100 g
Citrom leve 1 db
A feketeribizlit feltesszük egy lábosban a cukorral főni, és lassan bugyogtatva hagyjuk, hogy redukálódjon. Közben kevergetjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kicsit kihűlni, majd felvágjuk és a feketeribizlivel tálaljuk.

Hozzávalók:

Aludt tej 450 ml
Finomliszt 180 g
Tojás 2 db
Kristálycukor 2 ek
1 csipet
Zsír 1-2 ek
Porcukor + szita a sütéshez