A joghurtos vanília puding elsősorban az őszibarack szezon idején készülhet. Ám, ha megkedveljük, akkor használhatunk hozzá, akár őszibarack befőttet is. Ilyenkor pedig, ha nem akarunk sokat hámozni, használhatunk jó érett nektarint is. Az egész desszert elkészítésében egyébként a barackok összeaprítása a legbonyolultabb feladat.
Elkészíthetjük laktózmentes joghurtból, sőt akár cukor helyett használhatunk bármilyen más édesítőt is. Így még egészségesebbé varázsolhatjuk ezt a pohárdesszertet.
(Fotó: illusztráció pexels.com)
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor, 3-4 evőkanál cukor, 0,5 liter tej, 4-5 közepes fej barack, 1 doboz natúr joghurt
Elkészítése:
- A pudingot a fél liter tej és a cukor segítségével elkészítjük a csomagolásán lévő leírás alapján.
- A barackokat meghámozzuk és összevágjuk apró darabokra.
- Amikor a puding langyosra hűlt, belekeverjük a natúr joghurtot.
- Belekeverjük a barack darabokat.
- Alaposan összekeverjük és hűtve tálaljuk.




