Konyha

Próbáljunk ki új ízeket: sós-zöld palacsinta ínyenceknek

A palacsintához kiválóan illenek a finomabbnál finomabb lekvárok, a túró és a kakaópor. Azt viszont sokszor elfelejtik, hogy egy igazán finom palacsinta tésztához a sós ízek is kiválóan illenek.

Persze számtalan variációja lehet a sós palacsintáknak, a leghíresebb közülük talán a tradicionális Hortobágyi húsos palacsinta. Ám mi most valami mást kínálunk azoknak, akik szeretik a friss zöldfűszerek ízvilágát.

Mini és zöld ez a palacsinta ( Fotó: illusztráció pexels.com)

Zöldfűszeres palacsinta tejföllel

Hozzávalók:
1 csomag snidling,
1 csomag petrezselyemzöld,
1 csomag kapor,
1 maréknyi friss bazsalikomlevél,
1 csipet tengeri só,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 késhegynyi só,
3 dl tej,
15 dkg liszt,
1 dl ásványvíz vagy 1 dl szódavíz,
kevés olaj.

Elkészítése:
A tojásokat a sóval, a szódavízzel, a liszttel és a tejjel keverjük csomómentesre.
A masszához keverjük hozzá a finomra vágott petrezselyem zöldet, a morzsolt bazsalikomlevelet, snidlinget és kapor-zöldet.
Olajjal kikent palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat süssünk, mint amikor édes palacsintát készítünk.
A megsült palacsintákat tejföllel kenjünk meg, és félbehajtva tálaljuk őket.

Zöld tésztamassza sütés és hígítás előtt, nyári asztalon (Fotó: illusztráció pexels.com)