Ennek a desszertnek a nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik. Csupán négy hozzávaló és legfeljebb tíz perc kell hozzá, hogy elkészüljön, ám olyan íz- és látvány eredménye lesz, amelyet sokáig nem felejtenek el a vendégeid.
Hozzávalók négy személyre:
8 nagyobb szem sárga-, vagy őszibarack,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1-2 dl konyak vagy rum, vagy más tömény ital.
Elkészítése:
A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben.
Öntsük bele a cukrot és várjuk meg, amíg feloldódik.
Tegyük bele a ketté vágott barackokat a cukros vajba és egy-egy percig süssük mindkét oldalát.
Tegyük desszertes tányérra a cukros-vajas (immár karamellás) barackokat és öntsük le egy kevés konyakkal.
Tálaláskor gyújtsuk meg a konyakot.




