Mozzarellarúd paradicsomos mártogatóssal
Hozzávalók:
- 60 dkg mozzarella
- 3 db tojás
- só
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl olaj
Fotó: Unsplash/ Brina Blum
A paradicsomos mártogatóshoz:
- 4-5 db paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- kakukkfű
- bazsalikom
- rozmaring
Elkészítés:
Vágjuk a sajtot 8 csíkra, forgassuk meg a kukoricalisztben, a fűszeres tojásban és a zsemlemorzsában. Forró olajban süssük, és papírtörlőre szedjük ki. A paradicsomokat turmixoljuk össze, közben egy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket. Keverjük meg, és már tálalhatunk is. Garantált siker!
Ropogós sajtburgonya
Hozzávalók:
- 8 db krumpli
- 230 g reszelt sajt
- 500 g szalonna
- olívaolaj
- só
- bors
- tejföl
- hagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra. A burgonyát vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk, és addig süssük, amíg ropogós nem lesz a héja. Utána szórjuk a burgonyákba a szalonnát és a hagymát, locsoljuk meg egy pici olívaolajjal, és süssük még 15 percig. A végén szórjuk meg sajttal, és hagyjuk, hogy ráolvadjon a tetejére. Ízlés szerint kenjük meg egy kis tejföllel.
Csőben sült tészta
Hozzávalók:
- 1/2 csésze vaj
- 1/4 csésze liszt
- 3 pohár tej
- 3 pohár víz
- 1 evőkanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 500 g tészta
- 2 csésze reszelt cheddar sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett egy percig süssük. Utána jöhet a tej és a víz. Forraljuk fel, és kis lángon kevergessük a mártásunkat 10 percig. Amikor elkezd sűrűsödni, akkor adjuk hozzá a sót és a borsot.
Gyúrjunk tésztát (Fotó: illusztráció pexels.com)
Tegyük a tésztát a sütőbe, és öntsük le a mártással, fóliával fedjük. Körülbelül 20 percig süssük. A maradék vajat olvasszuk meg a serpenyőben, adjuk hozzá a fokhagymát, zsemlemorzsát, petrezselymet, sót és borsot. Keverjük ezt is a tésztánkhoz, és süssük tovább, ismét 20 percig. Utána vegyük le a fóliát, szórjuk meg a reszelt sajttal, és addig süssük, amíg aranybarnává nem válik a sajt.