Még tart az őszibarack szezonja, használjuk ki. Készíthetünk belőle befőttet. Belekockázhatjuk natúr joghurtba, de ehetjük pusztán nyersen is. Ha mindenképpen szeretnénk megszabadulni a héjától, de nem adná túl könnyen, akkor le kell forrázni és máris lehúzhatjuk.
Előfordul, hogy nem a legédesebb őszibarackot sikerül megvásárolnunk, de akkor sincs okunk pánikra. Készíthetünk belőle remek desszertet. Ráadásul mindez nem kerül sok időbe és nagyon különleges alapanyag sem kell hozzá. Ha vendéget várnánk, akkor is remek desszert lehet.
A nyár csókja: őszibarack a tányérban (Fotó: illusztráció unsplash.com)
Hozzávalók:
4-5 nagyobb őszibarack, 1 doboz tejszín, méz, 1 üveg édes fehérbor, csipet fahéj, 1 teáskanál vanília aroma, 1 csokor citromfűlevél
Elkészítése:
1. Hámozzuk meg a barackokat.
2. Öntsük fazékba az édes fehérbort.
3. Tegyünk bele egy kis mézet, fahéjat, vanília aromát.
4. Tegyük bele a félbe vágott őszibarackokat, amikor felforrt.
5. Főzzük a barackot 6-8 percig.
6. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
7. Tegyük tálra és locsoljuk meg egy kis mézzel.
8. Csorgassuk rá a tejszínt.
9. Díszítsük mentalevelekkel.
Desszertek joghurttal, pici alkohollal és ellenállhatatlan gyümölcsökkel (Fotó: illusztráció pexels.com)




