A kávékrém gyors és egyszerű, ám annál finomabb édesség. Remek vendégváró és a kávé-fanatikusokat is elbűvölhetjük vele. De vigyázat, ha nem akarunk egész éjszaka a Holdra bámulni a hálószoba ablakából, akkor este hat után már ne nassoljunk ebből az édességből.
(Fotó: illusztráció unsplash.com)
Hozzávalók:
2 dl habtejszín, 10 dkg porcukor, 9 evőkanál lefőzött sűrű feketekávé, 20 dkg török mogyoró, 3 tojás sárgája.
Elkészítése:
A tojások sárgáját keverjük el alaposan, fehéredésig a porcukorral.
Adjuk hozzá a kávét és azzal is keverük el alaposan.
A habtejszínt verjük kemény habbá.
Óvatosan keverjük a habot a kihűlt kávés krémbe.
Pohár aljára tegyünk pirított török mogyorót, majd kanalazzuk rá a kávékrémet.
A tetejére szórhatunk összetört török mogyorót.
Tálalásig hűtőben tároljuk.




