Konyha

Eszpresszó pohárdesszertként

A kávé ébren tart, akár egy esti kerti parti ideje alatt. De az egyszerű presszót becsomagolhatjuk egy sokkal finomabb köntösbe is, amely mindenkinél sikert arat.

A kávékrém gyors és egyszerű, ám annál finomabb édesség. Remek vendégváró és a kávé-fanatikusokat is elbűvölhetjük vele. De vigyázat, ha nem akarunk egész éjszaka a Holdra bámulni a hálószoba ablakából, akkor este hat után már ne nassoljunk ebből az édességből.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Hozzávalók:

2 dl habtejszín, 10 dkg porcukor, 9 evőkanál lefőzött sűrű feketekávé, 20 dkg török mogyoró, 3 tojás sárgája.

Elkészítése: 

A tojások sárgáját keverjük el alaposan, fehéredésig a porcukorral.

Adjuk hozzá a kávét és azzal is keverük el alaposan.

A habtejszínt verjük kemény habbá.

Óvatosan keverjük a habot a kihűlt kávés krémbe.

Pohár aljára tegyünk pirított török mogyorót, majd kanalazzuk rá a kávékrémet.

A tetejére szórhatunk összetört török mogyorót.

Tálalásig hűtőben tároljuk.