A paradicsom magában is annyira finom, hogy gyakran nem jut el odáig, hogy azzal bármi gasztronómiai műveletet elvégezzünk, ha csak az evés nem tekintjük annak. Bevallom tavaly életem egyik legnagyobb élménye volt, amikor egy paradicsom termelőnél jártam Kárpátalján és jó néhány paradicsomfajtát kóstolhattam végig. Talán nincs is még egy zöldség, amit ilyen régóta szeretek, ráadásul paradicsomos káposztától a levesig, a paradicsom léig minden jöhet, ami ebből a csodából készül. Többek között ezért is ajánlom jó szívvel ezt a receptet neked.
Sült paradicsom.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)
Hozzávalók (egy családi adaghoz):
a tepsi méretétől függően 8-10 paradicsom (megmosva, félbevágva)
3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
olívaolaj (ízlés szerint)
balzsamecet (ízlés szerint)

(Fotó: illusztráció unsplash.com)
Elkészítés:
Helyezd a paradicsomjaidat a tepsibe és szórd meg a fokhagymával, illetve locsold meg az olajjal és az ecettel ízlésed szerint , de előtte melegítsd elő a sütőt 140-160°C fokra. Ha már elég meleg a sütő egy órán keresztül süsd a paradicsomokat. Hagyd kihűlni és utána fogyaszthatod is.