Almás-fahéjas omlett
Egy almát kockázzunk fel, tegyük hőálló tálba vagy fazékba. Hintsünk rá két teáskanál cukrot, majd tegyük fel lassú tűzre vagy a mikróba dinsztelődni. Ha már megbarnult, megpuhult, és a cukor is ráolvadt, vegyük ki, hintsük meg fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük félre.
Verjünk fel két tojást, extra habosságért a fehérjét külön verjük habbá, és úgy keverjük össze a sárgájával. Egy fél deci tejjel lágyítsuk, csipet sóval fűszerezzük. Öntsük bele egy forró serpenyőbe, és süssük addig, amíg egészen meg nem szilárdul, csak a teteje remeg kissé. Vegyük ki óvatosan egy lapos tányérba, az egyik felére halmozzuk rá az almát, a másik felét pedig egy falapát segítségével hajtsuk rá. Vasárnap délelőtti, illetve hétvégi fogyasztásához egy bögre gyümölcsteát és egy epizód csajos sorozatot ajánlunk! Hétköznap is nagy kedvenc lehet, ezt garantáljuk!
(Fotó: illusztráció unsplash .com)
Francia bundás kenyér
Amerikában french toast néven terjedt el a nálunk bundás kenyérként ismert étel. Bár itthon mi szinte kizárólag sósan, tejföllel, fokhagymával, egyéb fűszerekkel fogyasztjuk, az édes változattól megolvad majd a szívünk! Verjünk fel két tojást, és egy fél deci tejjel krémesítsük a masszát, egy csipet sóval adjunk neki ízt. Áztassunk bele kenyérszeleteket, majd süssük ki őket kevés kókuszolajon. Tálaljuk forrón, egy kocka vajjal a tetején, szolgáljunk fel mellé lekvárt, juharszirupot, friss gyümölcsöket, vagy amit megkívánunk. A mi kedvencünk a baracklekváros változat!
Banánpalacsinta
Szintén amerikai reggeli, egészséges verziója segítségével tökéletesen indulhat a napunk. Nyomkodjunk szét egy banánt villával, majd keverjük el egy tojással. Két evőkanál zabpehelyliszttel és egy kevés sütőporral keverjük simára, majd süssük ki egy forró serpenyőben. Szerintünk banánkarikákkal, juharsziruppal és vörös áfonyával a legfinomabb, de kísérletezésünknek csak a képzeletünk szabhat határt!




