Az őszi ízeket az alma és a mazsola biztosítja benne. Aki pedig szereti a túrót, annak mindenképpen javasolt megkóstolni.
Az almát és a mazsolát kicserélheted barackbefőttre vagy éppen fagyasztott meggyre is. Így máris két újabb desszerttel örvendeztetheted meg a családot.

(Fotó: illusztráció unsplash .com)
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
7 tojás,
6 evőkanál + 20 dkg cukor,
12 dkg vaj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 kg tehéntúró,
2 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom héja,
10 dkg mazsola,
3-4 nagyobb alma.
Elkészítése:
A mazsolákat forró vízbe áztatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzá keverjük az egy tojást.
Ezt a morzsás tésztát nyomkodjuk kerek tortaformába.
A hat tojást szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgákat összekeverjük a túróval, vaníliás cukorral, 20 dkg cukorral, citrom héjával, tejszínnel és lecsöpögtetett mazsolával.
Bele keverjük végül a tojásfehérje habot is óvatosan.
Bele öntjük a torta formába a tészta tetejére.
A tetejére vékonyra szeletelt almát borítunk.
190 fokon 45 percig sütjük.