Konyha

Mangósaláta, a gyümölcsbe zárt nyár

Az igazi gyümölcsszezon még sokat várat magára, addig is varázsold az asztalodra a nyarat! Ám, vigyázz, a hűvös időben nem túl kedvező a szervezetedre nézve a hideg sali, öntsd bele egy serpenyőbe és langyosítsd át, a siker garantált lesz!

Ezt a salátát lényegében bármilyen étkezés gyanánt fogyaszthatod, én leginkább vacsorára szeretem elkészíteni, mert egy könnyed vacsora elősegíti a jó alvást, ráadásul a sok bevitt vitamin másnap jól fog jönni a munka és az élet frontján.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Mangósaláta

Hozzávalók (egy családi adaghoz):

2 vérnarancs (meghámozva, felszeletelve)
8-10 mangó (meghámozva, felkatonázva)
5 kivi (felaprítva)
10-12 eper (kisebb méretű, megmosva, felszeletelve)
3 narancs (meghámozva, felkatonázva)
1 dl citromlé (frissen facsarva)

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Elkészítés:

Egy nagy tálba tedd a gyümölcsöket és keverd össze őket, majd locsold meg a salátát a citromlével és keverd össze újra. Míg nyáron érdemes kicsit lehűteni, most azt javasoljuk, hogy érdemes egy kicsit felmelegíteni! Irány  a serpenyő, díszítés, csak utána!