Azt mondják, egy újságíró akkor tud valamiről hitelesen írni, ha kipróbálta, megnézte, megérintette, megkóstolta stb. Szóval, ha azt mondjuk itt a legjobb mindenmentes mézeskalács receptje, akkor az ismernünk kell. Erre adott lehetőséget a Mentes Feszt és a Gasztroblogger Fesztivál közös workshopja, ahol profi segítség mellett leshettük el az apró trükköket, hogy ez a sütemény a megszokott ízektől mentesen is finom legyen.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)
Mézeskalács receptje:
egy csomag Mentes mézeskalács keverék
63 gr. alamacukor vagy méz
35 gr. víz
25 gr. tojás (fél tojás)
21 gr. kókuszolaj
3 gr. narancshéj
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és begyúrjuk a tésztát. A kész tésztát legalább 1 órán át pihentetjük, majd tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, vagy addig amíg, világos zsemle színe nem lesz. Ezután a díszítés már a fantáziánkra van bízva, aki a cukormázat sem vállalja be, annak helyette jöhet a dió, mandula vagy az aszalt áfonya.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)