Konyha

Hogyan készül a sült keszeg?

Az irdalás miatt nem kell tartani a szálkáktól, így akár gyermekednek is elkészítheted ezt a finom ételt.

Halat sütni nem nehéz, csupán ismerni kell az alapvető fogásokat, fűszereket és néhány apró trükköt.

Sült keszeg

Hozzávalók:

fejenként egy nagyobb keszeg (megmosva, irdalva)

2 bögre zsemlemorzsa
1 bögre liszt
fokhagyma por
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Sózd be a keszegeket és egy kevés fokhagymaporral is hintsd meg, majd keverd össze zsemlemorzsát és a lisztet, amiben megforgatod a halakat. Kezd el melegíteni az olajat egy serpenyőben és abban süsd ki a panírozott keszegeket 7-9 percig. Az irdalás miatt nem kell tartanod a szálkáktól, így akár gyermekednek is elkészítheted ezt a finom ételt.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)