(Fotó: illusztráció pexels.com)
Hozzávalók
- 2 nagyobb csirkemellfilé félbevágva, vékonyra szeletelve
- 1/4 bögre liszt
- 2 teáskanál fokhagymasó
- 1 csomag spárga
- 1 evőkanál vaj
- 1/2 bögre reszelt parmezánsajt
- só, őrölt fekete bors ízlés szerint
- petrezselyem a tálaláshoz ízlés szerint
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb, közepesen meleg serpenyőben. Amíg a vaj olvad, öntsük össze egy edénybe a lisztet, a 1,5 teáskanál fokhagymasót, körülbelül fél teáskanál sót, negyed teáskanál fekete borsot. Keverjük össze. Hempergessük meg a csirkemellszeleteket a lisztes keverékben, ügyelve arra, hogy mindenhol, mindkét oldalon befedje.
(Fotó: illusztráció unsplash.com)
Amikor felolvadt a vaj, tegyük bele a seprenyőbe a lisztes bundával befedett csirkemelleket egyesével, és mindkét oldalukon süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Tegyük a spárgákat is a serpenyőbe, majd sózzuk meg azokat, szórjuk meg fokhagymasóval és őrölt fekete borssal is. Süssük együtt a csirkemellekkel addig, amíg a hús tökéletesen át nem sül és a spárga meg nem puhul.
Amikor elkészültünk, szórjuk meg a csirkemelleket és a spárgákat is parmezánsajttal. Hagyjuk, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon rajtuk. Esetleg betakarhatjuk néhány percre alufóliával, hogy felgyorsítsuk a folyamatot. Tálalásnál szórjunk a tetejére petrezselymet.