Konyha

Elő a serpenyőt! Süssünk fokhagymás csirkemellet sok spárgával!

Egy újabb isteni recept, ami a parmezántól és a spárgától lesz igazán különleges. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető, még akkor is, ha kezdők vagyunk a konyhában.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Hozzávalók

  • 2 nagyobb csirkemellfilé félbevágva, vékonyra szeletelve
  • 1/4 bögre liszt
  • 2 teáskanál fokhagymasó
  • 1 csomag spárga
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 bögre reszelt parmezánsajt
  • só, őrölt fekete bors ízlés szerint
  • petrezselyem a tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb, közepesen meleg serpenyőben. Amíg a vaj olvad, öntsük össze egy edénybe a lisztet, a 1,5 teáskanál fokhagymasót, körülbelül fél teáskanál sót, negyed teáskanál fekete borsot. Keverjük össze. Hempergessük meg a csirkemellszeleteket a lisztes keverékben, ügyelve arra, hogy mindenhol, mindkét oldalon befedje.

(Fotó: illusztráció unsplash.com)

Amikor felolvadt a vaj, tegyük bele a seprenyőbe a lisztes bundával befedett csirkemelleket egyesével, és mindkét oldalukon süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek.

Tegyük a spárgákat is a serpenyőbe, majd sózzuk meg azokat, szórjuk meg fokhagymasóval és őrölt fekete borssal is. Süssük együtt a csirkemellekkel addig, amíg a hús tökéletesen át nem sül és a spárga meg nem puhul.

Amikor elkészültünk, szórjuk meg a csirkemelleket és a spárgákat is parmezánsajttal. Hagyjuk, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon rajtuk. Esetleg betakarhatjuk néhány percre alufóliával, hogy felgyorsítsuk a folyamatot. Tálalásnál szórjunk a tetejére petrezselymet.