Konyha

Édesburgonyás csirkemell – Egy igazi „mindent bele” recept

Az édesburgonya néhány éve indult hódító útjára. Ma már sokan az étrendjük részének tekintik és rendszeresen fogyasztják. Egészséges és különleges alapanyag.

Hozzávalók 4-5 személyre:

2 kisebb csirkemell,
2 nagyobb szem édesburgonya,
fél fej brokkoli,
1 fej lilahagyma,
1 fej hagyma,
2 répa,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Kockázd fel a zöldségeket, a brokkolit szedd rózsáira, majd tedd egy zsiradékkal kikent sütőedénybe vagy tepsibe.

Sózd meg egy kicsit, majd a tetejére jöhetnek a sózott, borsozott csirkemell csíkok.

Takard le alufóliával, vagy fedd be az edény tetejével (ha van neki), és süsd 180 fokon 35-40 percig.

Akkor van kész, ha a hús és a zöldségek is megpuhultak.

(Fotó: illusztráció pixabay.com)

Tetszés szerint bármilyen zöldséggel variálható!