Ez a pesztós-paradicsomos tészta pedig igazán könnyű, ráadásul nagyon finom is, és pillanatok alatt elkészíthető. Mutatjuk is, hogyan!
(Fotó: illusztráció pexels.com)
Hozzávalók
- 10-12 darab félbevágott koktálparadicsom
- extra szűz olívaolaj
- 1 csomag tészta
- 1/4 bögre zsemlemorzsa
- 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1/3 bögre pesztószósz
- parmezánsajt a tálaláshoz
- petrezselyem a tálaláshoz
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forraljunk fel sós vizet egy nagyobb edényben. Közben béleljünk ki egy magasabb oldalú tepsit sütőpapírral. Tegyük a félbevágott koktélparadicsomokat a tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk is meg, majd süssük körülbelül 25 percig, amíg a paradicsomok meg nem puhulnak.
Közben a forró, sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukció szerint. Amikor elkészült, öntsük, illetve csepegtessük le róla a vizet.
Egy serpenyőben keverjük össze a zsemlemorzsát, a fokhagymát, az olívaolajat egy csipet sóval, majd közepes lángon süssük, amíg a zsemlemorzsa meg nem pirul.
Öntsük a tésztára a pesztószószt (ha szükséges, többet is önthetünk rá), majd öntsük rá a sült paradicsomot és a pirított zsemlemorzsát is. Óvatosan keverjük össze az egészet.
Tálalásnál szórjuk meg a tésztát parmezánnal és egy csipet friss petrezselyemmel.