Konyha

Tavaszváró vacsora: pesztós tészta sült paradicsommal

Ha nincs kedvünk órákat a konyhában tölteni, csak valamit összedobnánk magunknak vagy a családnak, akkor érdemes olyan recepteket keresni, amelyek gyorsan összedobható ételek elkészítését segítik. A melegben az is fontos, hogy valami könnyűt együnk, ne terheljük még nehéz ételekkel is a szervezetünket.

Ez a pesztós-paradicsomos tészta pedig igazán könnyű, ráadásul nagyon finom is, és pillanatok alatt elkészíthető. Mutatjuk is, hogyan!

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Hozzávalók

  • 10-12 darab félbevágott koktálparadicsom
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag tészta
  • 1/4 bögre zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 1/3 bögre pesztószósz
  • parmezánsajt a tálaláshoz
  • petrezselyem a tálaláshoz
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forraljunk fel sós vizet egy nagyobb edényben. Közben béleljünk ki egy magasabb oldalú tepsit sütőpapírral. Tegyük a félbevágott koktélparadicsomokat a tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk is meg, majd süssük körülbelül 25 percig, amíg a paradicsomok meg nem puhulnak.

Közben a forró, sós vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukció szerint. Amikor elkészült, öntsük, illetve csepegtessük le róla a vizet.

Egy serpenyőben keverjük össze a zsemlemorzsát, a fokhagymát, az olívaolajat egy csipet sóval, majd közepes lángon süssük, amíg a zsemlemorzsa meg nem pirul.

Öntsük a tésztára a pesztószószt (ha szükséges, többet is önthetünk rá), majd öntsük rá a sült paradicsomot és a pirított zsemlemorzsát is. Óvatosan keverjük össze az egészet.

Tálalásnál szórjuk meg a tésztát parmezánnal és egy csipet friss petrezselyemmel.