Konyha

Különlegesen gyors halvacsora hétköznapokra

A hal kiváló alapanyag a vacsorához nyári estéken. Könnyű ételek készíthetők belőle ráadásul gyorsan. Mindezen túl pedig még a bikini vonalunkat sem fenyegeti vele a veszély.

Mindenkinek, aki rendszeresen főz manapság, nagy szüksége van gyorsan elkészíthető ételek receptjére. Pláne nyáron, amikor számos kültéri program vár, hát ki szeretne hosszasan a forró tűzhely mellett állni? A csőben sült tojásos hal receptje pont ilyen. Minimális munka, maximális íz. Vacsorára egy jóféle fehérborral, akár vendégeknek is kínálhatod.

Bár hekkfilé szerepel a receptben, készítheted tulajdonképpen bármilyen hallal, akár tonhal konzervet is használhatsz vagy tengeri hal helyett akármelyik tavi hallal. Ez utóbbi esetben csak azt javasoljuk, hogy olyat válassz, amelyikben kevés a szálka. például a harcsa ilyen. Ugyanígy nem csak fagyasztott hal felel meg, hanem a friss is.

Hozzávalók:
2-3 szelet fagyasztott hekkfilé,
4 tojás,
egy kisebb doboz tejföl,
15 dkg sajt,
só, bors ízlés szerint.

Elkészítése:
A halakat olvasszuk ki és vágjuk kis kockákra.
Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk.
Keverjük bele a tejfölt.
Tegyük bele a haldarabokat és keverjük el.
Öntsük a keveréket tűzálló tálba és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt elkészül.