Konyha

Hamisítatlan bécsi szelet, fenséges krumplisalátával

Egy igazi vasárnapi klasszikus ebédötlet, ami mindig beválik!

Fotó: MTVA

Elkészítés:
Schnitzel:
A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sóval borssal ízesített tejszínbe áztatjuk 2-3 órára. A császárzsemléket foodprocessor-ban morzsává őröljük. A
mézet, a tárkonyt és a mustárt összekeverjük. A húsról leitatjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, vékonyan bekenjük a tárkonyos mustárral, bepanírozzuk, és a tisztított vajban aranybarnára sütjük. A hússzeleteket lecsepegtetjük, 180 C fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.

Feld-apfel salat:
A kifli burgonyát megtisztítjuk, nem túl vékony karikákra vágjuk. A marha alaplevet felforraljuk, a keményítővel kissé kocsonyásra sűrítjük. A burgonyakarikákra öntjük, és levákuumozzuk. Sous-vide kádban 86 C fokon egy órát főzzük. Végül a friss madársalátával összekeverjük. A köménymagot enyhén megpirítsuk és a salátára hintjük. Tálalásnál a tányérra halmozzuk a salátát, rá egy szelet húst, a húsra facsarunk egy negyed citromot, és
egy evőkanál feketeáfonya lekvárt is elhelyezünk a tányéron.

Hozzávalók:
Schnitzel:
borjúhús (dió, felsál vagy
lapocka)
500 gr
zsíros tejszín 400 ml
császárzsemle 4 db
tojás 3 db
méz 1 ek
szárított tárkony 1 ek
mustár 4 ek
00 liszt 250 gr
tisztított vaj 500 ml
só, frissen őrölt bors,
köménymag, fekete áfonya
lekvár, citrom

Feld-apfel salat:
madársaláta 1 csomag
kifli burgonya 500 gr
marha alaplé 300 ml
kukorica keményítő 2 ek

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!