Elkészítés:
A combbon a vékony zsírréteget éles késsel éppen csak megkarcolgatjuk kereszt irányban. Alaposan bedörzsöljük sóval, az összes fűszerrel és az olívával.
Hagyjuk pihenni pár percet, közben egy mély tepsi aljába szórjuk a hagymát, kézzel összetört héjas fokhagymát. Rátesszük a combot, ujjnyi vizet öntünk alá és alufóliával letakarjuk.
150-160 fokos sütőben sütjük akár két-három órán át, míg omlósan puha nem lesz.
Ha megpuhult a bárány, kivesszük a sütőből, a sütőt maximum fokozatra állítjuk és rácsra téve ropogósra pirítjuk a forró sütőben. Ha elkészült, forró, habzó fokhagymás-kakukkfüves vajjal még átlocsolgatjuk. Ha ügyesen dolgoztunk a comb remegős puha lesz, amiből egy mozdulattal ki tudjuk venni a csontját.
Cirok saláta:
A cirok magokat átöblítjük és bőséges mennyiségű, enyhén sós vízben, kb. 15-18 perc alatt puhára, de harapósra főzzük. Ha elkészült leszűrjük, hagyjuk langyosra gőzölődni.
Közben készítünk egy villám pácot: Kevés oliva olajat ízesítünk aprított római köménnyel, fahéjjal, cayenne borssal, fűszerpaprikával, aprított fokhagymával, finomra aprított gyömbérrel.
A fűszeres-olajos páccal átfényezzük az időközben elkészült cirkot, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és az aprított zöldségeket, valamint extrém mennyiségű újhagyma zöldet, petrezselymet és snidlinget. Pár csepp olívával, frissen reszelt citromhéjjal, összetépkedett kecskesajttal, valamint rengeteg, időközben pirított fenyőmaggal megszórjuk.
Gyógynövény saláta:
A zöld leveleket-fűszereket összekeverjük és tálalás pillanatában ízesítjük repceolajjal és egy kis édes tokaji ecettel. Az ételt megszórva tálaljuk.

Fotó: MTVA
Hozzávalók:
Bárány comb, egészben 1 db
Vöröshagyma, cikkekre vágva 1 fej
Fokhagyma 2 fej
Kristálycukor 1 csipet
Oliva olaj 4-5 ek
Bors, frissen őrölve 1 kk
Római kömény, egész 1 kk
Zellermag, egész 1 kk
Citromhéj 1 db
Kakukkfű, friss, aprítva 1 ek
Ciroksaláta:
Cirok 350 g
Csicseri borsó, konzerv 100 g
Oliva olaj 0.5 dl
Rómaikömény, egész 1 kk
Fahéj 1 csipet
Cayene bors 2 csipet
Fűszerpaprika 1 csipet
Gyömbér, friss aprítva 1 kk
Piros húsú paprika, apróra vágva 1 db
Lilahagyma, vékony szeletekre vágva 1\2 db
Újhagyma, aprítva 1 nagy marék
Snidling és petrezselyem aprítva 1-1 köteg
Citrom, reszelt héja 1 db
Kecskesajt 200 g
Fenyőmag Sok, ízlés szerint
Só
Gyógynövény saláta:
Francia petrezselyem, kézzel csipkedve 1 marék
Snidling, 2 cm szálakra vágva 3-4 ek
Sarkantyú levél és virág fél-fél marék
Kukorica hajtás néhány szál
Cickafark
Bronzkömény
Citrommuskátli
Tokaji gyümölcs aszú ecet 4-5 ek
Repceolaj 3-4 ek