Hozzávalók
- jégsaláta
- 25 dkg csirkemell
- citrom
- koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db lila hagyma
- mogyoró, dió, tökmag
Az öntethez:
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál fehérborecet
- pár szál snidling
- 50 ml író
- 25 g rokfort
- 1 db fokhagyma

Fotó:Freepik/freepik
Elkészítés
A lila hagymát, koktélparadicsomot, uborkát, paprikát, salátát megtisztítjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbe, az uborkát vékony szeletekre, a paprikát hosszú csíkokra. A csirkemellet klopfoljuk, csíkokra vágjuk, bekenjük olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben sütjük. Körülbelül 8-10 perc alatt pirulósra sül. Ügyeljünk arra, hogy többször forgassuk meg a hússzeleteket. Az öntet összes hozzávalóját tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A nagyobb darabokra vágott salátához adjuk hozzá a többi zöldséget, a csirkemellet, végül locsoljuk le az öntettel. A tetejére dobjunk diót, mandulát és mogyorót.
Ezt az ételt tökéletesen kiegészítheti egy aromásabb pohár bor. És hogy miért ne könnyű bort válasszunk? Bár alapvetően a salátákhoz tökéletesen passzolnak a könnyebb fajták, azonban most a rokfortos öntet meghatározza ennek az ételnek az ízvilágát. Ez a híres francia márványsajt megkívánja az erősebb, illatosabb borokat, ezért vagy egy édes fehér desszertbort válasszunk, például szamorodnit, vagy még inkább aszút vagy portóit. Mindkettő megfelelően ellensúlyozza a sajt erős ízvilágát.