Csokoládé tarte alap:
Finomliszt 185 g
Kakaópor 20 g
Porcukor 85 g
Kukoricakeményítő 50 g
Só
Hideg, kockázott vaj 130 g
Tojás 1 db
A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a kockázott hideg vajat és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk belőle. Lapos koronggá nyomkodjuk, szorosan körbefóliázzuk, és hagyjuk a hűtőben pihenni. Sütőpapíron kinyújtjuk, 180 fokos sütőben vakon (letakarva, lesúlyozva) készre sütjük, kb. 15 perc alatt.
Dulce de leche:
Sűrített tej 250 g
Cukor 130 g
Só 5 g
A cukorból gesztenyeszínű karamellt készítünk. Közben melegítjük a sűrített tejet. A kész karamellt felöntjük a meleg sűrített tejjel, hagyjuk, hogy felbugyogjon, és alaposan elkeverjük, sózzuk. Ha maradnak cukordarabok, ne aggódjunk, el fognak olvadni. Levesszük a tüzet és lassan a felére redukáljuk a krémet.

Fotó: MTVA/Főmenü
Csokoládé ganache:
Tejszín 220 g
Tej 45 g
70%-os csokoládé 170 g
54,5%-os csokoládé 50 g
Vaj 45 g
Só
A tejszínt, a tejjel felmelegítjük, nem forraljuk fel, megvárjuk, amíg gőzölögni kezd. Közben egy tálban kimérjük a csokit a sóval. Leöntjük a forró tejes-tejszínes keverékkel. Hagyjuk állni 1 percet, majd simára keverjük. A kockára vágott vajat simára keverjük benne.
Mogyoró mousse:
Mogyorópaszta 100 g
Tejszín 200 g
Dulce de Leche 50 g
A tejszínből könnyű habot verünk, enyhén sózzuk. Összeforgatjuk a mogyorópasztával és a dulce de lechevel, hagyjuk a bőrén letakarva kihűlni.
Díszítéshez:
Kakaópor
Összeállítás:
A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd beleöntünk 150 grammot a dulce de leche-ből. Pár perc alatt hagyjuk megdermedni, majd felöntjük a ganache-sal. Hűtőben 2 óra alatt kidermesztjük.
Szeletekre vágjuk, egy quenelle mogyoróhabbal tálaljuk, ha szeretnénk, leszórjuk kakaóporral.