Konyha

Ínycsiklandó házi pizza a szürke hétköznapokra

Nincs ötleted vacsorára? A pizza mindig jó választás!

Elkészítés:
TÉSZTA:
Az élesztőt a langyos vízben kissé felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt gépben összekeverjük. Az elkészült tésztát 40 percig kelesztjük, majd rétesliszttel meghintett nyújtódeszkán formázzuk. Megkenjük pizzaszósszal, és a 250 C fokra (maximum) előmelegített sütőben 1 percig elősütjük, majd tetszés szerinti feltétet teszünk rá. Sonka, gomba, sajt, ananász, olívaolaj, olívabogyó, bazsalikom, zöld csili, stb. További 3-4 percig sütjük.
SZÓSZ:
Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, ráöntjük a paradicsompürét, fűszerezzük, felforraljuk.

Forrás: MTVA/Főmenü

Hozzávalók:
TÉSZTA:
00 liszt 500 gr
langyos víz 330 ml
száraz élesztő 4 gr
méz 5 gr
olíva olaj 17 gr
só 10 gr
rétesliszt a nyújtáshoz 50 gr

PARADICSOM SZÓSZ:
paradicsompüré 500 gr
fokhagyma 4 gerezd
só, bors, oregánó, méz,
olívaolaj, babérlevél

FELTÉT:
gomba, sonka, friss
bazsalikom, ananász, csili
mozzarella, gorgonzola

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!