Hozzávalók 4 adagra
- 400 g pulykamellfilé
- 50 g vaj
- 100 g trappista sajt
- ananászkonzerv (karikára vágott szeletekkel)
- 4-5 salátalevél
- 2 paradicsom
- 8 szelet bármilyen kenyér
- diónyi darab gyömbér
- néhány szál snidling
- só, bors

Illusztráció (Fotó: Unsplash.com)
Elkészítés
Mossuk meg a pulykamellfilét, majd itassuk fel róla a nedvességet. Vágjuk fel 8 vékony szeletre, majd kicsit klopfoljuk ki őket, végül sózzuk, borsozzuk. A gyömbérdarabot hámozzuk meg, reszeljük le, és ezzel is kenjük át a hússzeleteket. Felforrósított vajon süssük pirosra mindkét oldalukat. Ezután reszeljük le a sajtot, csepegtessük le az ananászszeleteket, majd mossuk meg a salátaleveleket és konyharuhával itassuk le róluk a nedvességet. A paradicsomokat vágjuk gerezdekre. A kenyérszeletek egyik oldalát pirítsuk meg grillsütőben, majd emeljük ki őket, és a másik oldalukra tegyünk 1-1 szelet húst és ananászkarikát. Reszeljünk mindegyikre sajtot, majd tegyük vissza a sütőbe és 3-4 perc alatt süssük aranybarnára. Tálaláskor szórjuk meg a szendvicsek tetejét snidlingszálakkal, és helyezzük a tányérokra a salátaleveleket és a paradicsomgerezdeket. Még melegében fogyasszuk el! Reggelire, tízórainak és uzsonnára is kiváló. Jó étvágyat!