Elkészítés:
A kókuszolajon lepirítjuk a pasztát, a kaffír lime-ot, citromnádat, sózzuk. Hozzádobjuk a vöröshagymát, felöntjük egy kevés vízzel. Puhulási sorrendben hozzáadjuk a zöldségeket is. A sárgarépát átforgatjuk párszor, felöntjük megint kevés vízzel 2-3 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk az édesburgonyát és újabb 2-3 percig rotyogtatjuk. Beledobjuk a karfiol és gomba cikkeket, majd felöntjük vízzel, lefedjük és hagyjuk, hogy egy 15-20 perc alatt az egész összefőjön. Amikor minden zöldség kész, megkóstoljuk a levet. Kiegyenlítjük az ízeket, sóval, lime lével. Amikor már jóízű a mártás beledobjuk a spenótleveleket. Tálaláskor megszórjuk az egészet a korianderlevéllel.
Hozzávalók:
Házi curry paszta:
Fokhagyma 2 gerezd, hámozva
Gyömbér 5cm-es db, hámozva
Cayenne bors 1 tk
Füstölt paprika 1 tk
Mogyoró olaj 2 ek
Paradicsompüré 2 ek
Chili paprika ízlés szerint 1-2 db
Friss koriander 15 g
Kókuszreszelék 1 ek
Őrölt mandula 2 ek
Pirítani
Köménymag 1 tk
Koriandermag 1 tk

Forrás: MTVA/Főmenü
A pirított magokat az aprítóban egynemű pasztává turmixoljuk.
Kókuszolaj 3 ek
Kaffír lime 4-5 levél
Citromnád 1 szál
Curry paszta 3 ek
Só
Vöröshagyma félfőre vágva 2 fej
Édesburgonya 2 db
Sárgarépa 1 szál
Karfiol 1 kisebb fej
Csiperke gomba 8-10 fej
fodros kel (kale) 1 szál
Spenótlevél (malabár, ha tudunk szerezni) 2-3 marék
Friss koriander 1 csokor
Lime 1 db leve, héja
Jázmin rizs 250 g
Kókusztej 250 g
Víz 250 g
Só 1ek
Kaffír lime 1 levél
Fél lime-nak a héja
Amíg fő a rizs, elkészül a ragu.