Konyha

A mennyei császármorzsa

A régi recepteket sem árt egy kicsit felturbózni. Almával és némi fűszerrel egy teljesen új ételt varázsolhatjuk a megszokott kedvencből.

Akár desszertként, akár egy tartalmas leves után készítesz császsármorzsát, akkor mindenképpen ezt az almás változatot válaszd.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj,
3 tojás,
3 púpozott evőkanál liszt,
2 dl tej,
1 nagyobb vagy két kis alma,
1 mokkáskanál fahéj,
1 teáskanál vanília aroma,
csipetnyi szárított gyömbér,
3 evőkanál cukor.

Elkészítése:
A tojásokat üssük fel egy tálba.
Keverjük hozzá a tej felét.
Keverjük bele a cukrot, fahéjat, vanília aromát és gyömbért.
Ezután, szórjuk bele a lisztet és keverjük el csomómentesre.
Öntsük bele a tej másik felét és keverjük el alaposan.
A meghámozott, magházától megszabadított és lereszelt almát keverjük bele a tésztába.
Egy serpenyőben megolvasztott vajra öntsük rá az almás masszát.
Ezután fakanállal kevergessük addig, amíg megbarnul.
Sárgabarack lekvárral vagy vanília sodóval tálalhatjuk.