Most egy olyan saláta receptet mutatunk, amelyben a kuszkusz igazi főszerepet játszik, a paradicsom íze pedig csodásan passzol ehhez a frissítő kötethez.

Frissítő vacsora, vagy reggeli (Fotó: illusztráció pexels.com)
Hozzávalók:
3 dl kuszkusz
3 csipet só
2 db nagy paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 db színes paprika
2 db citrom
3 szál újhagyma
néhány szem olívabogyó
őrölt bors ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés:
Öntsük fel a kuszkuszt 3 dl forró, sós vízzel, majd fedjük le, és hagyjuk állni.
A paradicsomot, a petrezselymet, a paprikát, az egyik citromot és az újhagymát felaprítjuk, majd az olívabogyókkal együtt a kuszkuszhoz adjuk.
Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és a másik citrom levével.
Állni hagyjuk 1-2 óráig, amíg az ízek összeérnek, majd tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

A kuszkusz mindenhogyan finom (Fotó: illusztráció pexels.com)