Konyha

Kijevi csirkemell, ropogós sült burgonyával és paradicsomsalátával

A zöldfűszeres vaj megbolondítja az ízeket.

Fotó: MTVA

Elkészítés:

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd egy lap fólia segítségével (egy-egy tölteléknyi) hengereket vagy téglalapokat formázunk belőle, és betesszük a mélyhűtőbe, legalább 1 órára.
Előkészítjük a csirkemelleket. Kibontjuk őket, és óvatosan kiklopfoljuk, de épp csak annyira, hogy egyforma vastag legyen mindenhol. A kifagyott vajat adagoljuk 4 darabra, tegyük a sózott borsozott csirkeszelet közepére. Hajtsuk be a szelet két oldalát, figyeljünk, hogy jól zárjuk le. Klasszikusan panírozzuk be, majd 170 fokos olajban süssük aranybarnára.

Ropogós sült burgonya
Sütnivaló burgonya 1 kg
Napraforgó olaj 2 dl
Só 3-4 ek

A burgonyákat megmossuk és falatnyi kockára vágjuk. Bőségesen sózott hideg vízben feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg leesnek a késről, kb 15 percet. Egy hőálló tálba öntjük az olajat és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, hogy forró legyen, amikor belekerülnek a burgonyák.
A kész kifőtt burgonyát egy szitában, konyharuhával letakarva hagyjuk, hogy kigőzöljön. Kb. 5 perc után kivesszük a sütőből az olajat és óvatosan beletesszük a burgonyadarabokat, sózzuk, borsozzuk, óvatosan összeforgatjuk és visszatesszük az egészet a sütőbe 40-50 percre.

Hozzávalók:

Kijevi csirkemell:
Csirkemell szeletek 4 db
Pankó morzsa
Finomliszt
Tojás
Töltelék:
Vaj 130-150 g
Magos mustár 1 ek
Snidling 1 ek, Petrezselyem 1 ek
Só, Feketebors
Napraforgó olaj 1 liter

Ropogós sült burgonya:
Sütnivaló burgonya 1 kg
Napraforgó olaj 2 dl
3-4 ek

Anyukám paradicsomsalátája:

Paradicsom (lehet többféle, de mind piros)
Lilahagyma 2 fej
Ecet 10% 1 dl
Kristálycukor 50 gr
Víz 3 dl
Só 1 tk + 1 tk