A vajat kikevertük a porcukorral, majd szép fokozatosan hozzáadtuk a tojássárgákat és kis darabokban a marcipánt. Amikor kihabosodott a masszánk, belekevertük a lereszelt sárgarépát, utána a tojásfehérjéből és cukorból vert habbal egy kicsit lazítottunk az állagán. A fellazított masszánkat összekevertük a maradék felvert tojásfehérjével és a liszttel. Egy tepsibe vékonyra kentük a tésztát és előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 7-8 perc alatt megsütöttük.
Amíg sült a tésztánk elkészítettük a krémet. A mascarponét a tejszínnel és a vaníliával habbá vertük, majd a végén hozzákevertük a porcukrot.
Amikor kihűlt a piskótánk, 4 egyforma részre vágtuk és a megtöltöttük a rétegeket krémmel. A tetejét a maradék krémmel habzsák segítségével felpöttyöztük. A hűtőben 2-3 órát pihentettük, majd tálaláskor megszórtuk a tetejét az előre elkészített répachipsel.
A chipset úgy készítettük, hogy leszeleteltük a répát, majd 1 adag vízből és 1 adag cukorból készült cukorszirupban 10-15 percet állni hagytuk. Ezután szilikon lapra kiterítve a lekapcsolt meleg sütőben átszárítottuk.
Hozzávalók:
20 g vaj
12 g porcukor
2 tojássárgája
25 g marcipán
2 tojásfehérje
40 g cukor
50 g liszt
20 g reszelt sárgarépa
Krém:
175 g mascarpone
60 g tejszín
20 g porcukor
vanília
Répachips:
80 g répa
40 g cukor
20 g víz