Konyha

Marha- és paradicsomtatár, szezámmajonézzel

Így még biztosan nem kóstoltad a tatár beefsteaket.

Elkészítés:
Marhatatár:
Keverőtálban a tojássárgáját a mustárral, szójaszósszal, Worcester szósszal, faszén olajjal, alaposan kikeverjük. Majd a kézzel igen apróra vágott húst is hozzáadjuk, ízesítjük, az aprított hagymákkal, a zöldfűszerekkel, aprított csemegeuborkával, mustárral, kapribogyóval. sózzuk, borsozzuk, villával alaposan, de lazán összedolgozzuk, megkóstoljuk, ha szükséges még utána ízesítjük, de ügyeljünk, ne legyen egyik összetevő íze sem kiemelkedő!

Paradicsom tatár:
A paradicsomok héját eltávolítjuk, majd negyedeljük, a magházat kivágjuk. A paradicsomhúst szép kockákra vágjuk. Meghintjük sóval és egy kis paradicsom ecettel, majd hagyjuk egy szűrőben csepegni egy fél órát. Ha kicsepegte magát, ízesítjük a többi hozzávalóval.

Szezám majonéz:
A fokhagymákat alufóliába csomagoljuk és 160 fokos sütőben vaj puhára sütjük. Ha elkészültek, kicsomagoljuk, félbevágjuk, a héjból kinyomkodjuk a fokhagymát. Kézi turmixszal pürésítjük a mizo pasztával, közben az olajokat hozzácsurgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, limelével. Majonéz állagot kell kapjunk belőle! Tálaláskor a paradicsom és marhatatárt együtt tálaljuk, kis szezám majonéz pöttyöket teszünk a tetejére. Pirított kovászos bagett szeletkékkel kínáljuk.

Hozzávalók:
Marhatatár:
Kovászolt bagett 1 db
Marha bélszín, késsel aprítva 3-400 g
Sonkahagyma, apróra vágva 2 ek
Dijoni mustár 1 ek
Szójaszósz 1 ek
Worcester szósz 1 ek
Csemege uborka, aprítva 1\2 db
Sózott kapribogyó, aprítva 3-4s zem
Fokhagyma, aprítva 1 gerezd
Petrezselyem, finomra vágva 1 ek
Snidling, aprítva 1 ek
Tojás, sárgája 1 db
Faszén olaj 3-4 ek
Chili paprika, friss, apróra vágva 1\2 db
Frissen őrölt bors

Paradicsom tatár:
Paradicsom, égetve, héj nélkül 12 db
Fokhagyma, aprítva 4 gerezd
Balzsamecet, öreg 3-4 ek
Paradicsom ecet 2 ek
Faszén olaj 3-4 ek

Frissen őrölt bors

Szezám majonéz:
Szőlőmag olaj 1.5 dl
Szezámolaj 0.5 dl
Limelé 1-2 db
Sült fokhagyma 3-4 fej

Frissen őrölt bors
Világos mizo paszta 1 ek

További adásokért és a receptvideókért látogassanak el a Médiaklikk/Főmenü oldalra!